17 Nov 2019

Evangeli de la Vetla Pasqual – Cicle C (Lluc 24,1-12)

Lluc 24,1-12:

El diumenge, molt de matí, les dones anaren al sepulcre amb les espècies aromàtiques que havien preparat. Trobaren que la pedra havia estat apartada de l’entrada del sepulcre. Hi entraren, però no trobaren el cos de Jesús, el Senyor. Mentre es preguntaven què havia passat, se’ls presentaren dos hòmens amb vestits resplendents. Esglaiades, s’inclinaren amb la cara fins a terra, i ells els digueren:
—¿Per què busqueu entre els morts aquell que viu? No hi és, ací: ha ressuscitat. Recordeu com vos parlava, quan encara era a Galilea, i us deia que el Fill de l’home havia de ser entregat a uns hòmens pecadors, que havia de ser crucificat i, que al tercer dia, havia de ressuscitar.
Llavors, es recordaren del que Jesús havia predit. Se’n tornaren del sepulcre i anunciaren tot això als onze i a tots els altres. Aquestes dones eren Maria Magdalena, Joana, i Maria, mare de Jaume. També les altres que eren amb elles, els ho deien. Però, als apòstols, aquesta història els semblà una quimera, i no se les cregueren.
Pere se n’anà corrents al sepulcre, s’ajupí per mirar a dins i veié que no hi havia res més que el llençol d’amortallar, tot aplanat, i se’n tornà a casa preguntant-se amb estranyesa què podia haver passat.

> Totes les lectures de la Vetla Pasqual
> Comentari a les lectures de la Vetla Pasqual

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

 

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.